Subscribe:

Ads 468x60px

Дитячі машини.

Діти обожнюють кататися на дитячих машинах, а мати власний маленький автомобіль - заповітна мрія будь-якої дитини. Разом з тим, батькам, які вирішили порадувати своє чадо подарунком на колесах, доведеться визначитися з формою, типом і численними характеристиками дитячого автомобіля.

Дитячі машинки. Якими вони бувають

Сучасні дитячі мащини можуть працювати на бензиновому, електричному двигуні або приводитися в рух педалями (за принципом звичайного велосипеда). Сама, мабуть, поширена категорія дитячих машин - електромобілі. На цьому виді дитячого транспорту ми і зупинимося більш докладно.
Дитячі електромобілі представлені моделями в різноманітних корпусах. Серед них зустрічаються квадроцикли, джипи, трактори, мотоцикли і навіть поїзда.
Легковий дитячий транспорт представлений класичними моделями типу Феррарі, Альфа Ромео, BMW, Ауді. Джипи відрізняються колесами більшого діаметру і значним дорожнім просвітом.
Квадроцикли - це високі позашляховики в мініатюрі, розраховані на одного або двох маленьких пасажирів.
Крім величезних позашляхових коліс, як у квадрациклів, дитячий трактор має відмінні риси: причіп або ківш.
Мотоцикли та скутери з електроприводом бувають трьох-і двоколісними. Нерідко дитяча мототехніка комплектується парою додаткових страхувальних коліс невеликого діаметру.
Дитячі поїзди можуть оснащуватися рейками, хоча відмінно їдуть і по рівній поверхні.
Всі електромобілі можна умовно розділити за віковими категоріями:
машини для дітей 1,5-5 років (навантаження до 25-35 кг);
машини для дітей 4-10 років (навантаження до 50-60 кг).
Це розділення умовно, і будь-який дитячий автомобіль все одно потребує «примірки» під кожну конкретну дитину. Варто згадати, що в категорії квадрациклів зустрічаються потужні моделі, розраховані на дванадцяти-чотирнадцятирічних підлітків.
Також виділяють одномісні та двомісні машинки. Перші відрізняються невеликою вантажопідйомністю, другі можуть катати маленьких пасажирів з сумарною вагою до 50-60 кілограм.

Характеристики дитячих машин

Напруга живлення двигуна - важливий параметр, що впливає на потужність, швидкість руху дитячої машини і її вантажопідйомність. У документах, що додаються до автомобіля, напруга позначається цифрами 6,12, 24 або рідше 36 В. шестивольт моделі призначені для крихіток до п'яти років, а моделі в 24 В - для дітей старшого віку.
Швидкість руху може коливатися в залежності від завантаженості дитячого авто і якості траси, але існують певні середні показники. Машина з одним акумулятором і мотором 6В, як правило, їде на швидкості 3 км / год, 12-вольта двигун дозволяє збільшити показник до 7 км / год, 24-вольта - до 15 км / год, а 36-вольта двигун дозволяє розігнатися вже до 20 км / ч.
Робота акумулятора також можуть багато розповісти про можливості того чи іншого електромобіля. Зазвичай параметри батареї складаються з двох цифр, перша з яких - вольтаж двигуна (в V), а друга - ємність акумулятора (в Ah), наприклад: 12V 8Ah. Чим більше обидва параметра, тим більш потужним і, як правило, більш дорогим буде дитячий автомобіль. Але скільки годин здатна кататися та чи інша машина без підзарядки залежить не тільки від Вольт і Ампер / годин, але і від завантаженості авто, якості дороги і швидкості їзди.
Чим ємніший акумулятор, тим більше часу йому потрібно для повного відновлення. Так що якщо 13-годинна розлука з автомобілем для вашої дитини - це дуже довго, вам доведеться обзавестися другою, додатковою батареєю.
Існують двоакумуляторні дитячі автомобілі, оснащені парою батарей невеликого розміру, сумарні показники яких зазвичай рівні параметрам звичайного накопичувача.
Нерідко електромобілі для молодшої вікової групи оснащуються дистанційним управлінням. Це подобатися і малюкам, оскільки їм не потрібно докладати зусиль, щоб їхати, і батькам, якщо ті не проти пограти в машинки. Пізніше, коли дитина підросте і опанує навичками самостійного водіння, пульт можна відключити.
Дитячі машинки, як і дорослі автомобілі, можуть відрізнятися комплектацією. У багатьох електромобілях є клаксон, світяться фари, а в більш дорогих авто присутній FM-приймач, що відкриваються двері і капот, м'які сидіння або накидки на них, лобове скло, «аварійка», прогумовані колеса і дзеркала заднього виду. Деякі маленькі машинки можуть похвалитися майже портретною схожістю зі своїми «дорослими» прототипами і оснащуються дисковими гальмами і ключем запалювання.
І наостанок. Вибираючи транспортний засіб для своєї дитини, переконайтеся, що він до нього доріс і може дотягнутися до всіх педалей і важелів. Якщо ви плануєте долати гірки й підкорювати щебенчату трасу, беріть потужну модель з високим кліренсом. Недорогі шестивольтові електромобілі призначені, як правило, для катання двох-чотирирічних малюків по рівній дорозі на невеликій швидкості.
Оскільки мова йде про безпеку дітей, обов'язково перевірте, чи є у вибраній вами моделі дитячої машини сертифікат безпеки і гарантія.

0 коммент.:

Дописати коментар

Rambler's Top100