Subscribe:

Ads 468x60px

Дитячі двохярусні ліжка.

Якщо ви хочете перетворити звичайну дитячу кімнату в райський куточок для свого малюка, але при цьому боїтеся помилитися з вибором двох'ярусної ліжка, завдяки якій можна істотно заощадити простір. Безумовно, можна витратити солідну суму грошей, купивши в супермаркетах усі глянцеві журнали, що розкривають переваги тих чи інших дитячих меблів, проте навряд чи вони стануть джерелом цінної інформації в питанні вибору двох'ярусного
ліжка, бо часто з асортиментом меблів, призначених для дитячих кімнат, можна ознайомитися за все на декількох сторінках із трьохсот. Якщо ви не знаєте, як правильно вибрати двох'ярусне ліжко, не переживайте, просто запасіться рулеткою, олівцем, папером для креслення і терпінням, також дотримуйтесь наших рекомендацій, і найближчим часом ви зможете порадувати свого малюка новим комфортабельним ложем.

Що собою являє двох'ярусне ліжко

Якщо перед придбанням двох'ярусної ліжка ви розповісте друзям, родичам і хорошим знайомим про майбутню покупку, то будьте готові до того, що вам доведеться вислухати безліч історій про те, як діти під час ігор падали з «цієї споруди» і травмувалися . Звичайно, слухати подібні вмовляння не дуже приємно, але ви постарайтеся пропускати через «фільтр», почуті розповіді, адже якщо задуматися, то отримати травму малюк може не тільки під час падіння з двоярусною ліжка, але й з гірки, спортивного домашнього комплексу та інших високих споруд, які просто необхідні для нормального фізичного розвитку дитини.

Як вибрати двох'ярусне ліжко

Дитяче двох'ярусне ліжко з натурального дерева

Слід зазначити, що сучасне двох'ярусне ліжко може являти собою не просто два односпальні ліжка, одне з яких розташоване внизу, а інше, відповідно, вгорі, але і справжній спальний комплекс, розрахований на мешкання в кімнаті не двох, а всього однієї дитини. Не багато хто знає, що центральне спальне місце в двох'ярусної ліжка розташоване всупереч загальноприйнятій думці не внизу, а вгорі. Це можна пояснити тим, що деякі родини, що виховують одного малюка, є власниками квартир, де для дитячої кімнати відводиться декілька квадратних метрів, на яких потрібно розставити необхідні дитячі меблі. Тому в двох'ярусному «комплексі», розрахованому на проживання однієї дитини, нижня частина може відводитися для розміщення як ліжка, так і шафи, письмового столу або інший меблів, а верхня - для ложа.

Дитячий спальний комплекс

Вибираючи дитяче двох'ярусне ліжко для двох дітей, можна віддати перевагу моделі, в якій на першому ярусі замість нерозкладного спального місця вбудований розкладний диван, що дозволяє розмістити декілька чоловік. Безперечно, якщо житлоплоща дозволяє розмістити в дитячій кімнаті два односпальні ліжка - ви щасливчик, а якщо такої можливості у вас немає, то в якості гідної альтернативи можете сміливо вибрати і купити двох'ярусне ліжко. Тим більше вчинення подібної покупки дозволить вам розставити необхідні дитячі меблі, до числа яких можна віднести книжкові шафи і шафи для одягу, письмові столи і ін., навіть у дуже скромній по метражу кімнаті.

Загальні вимоги, пропоновані до двох'ярусного ліжка

Дитяче двоярусне ліжко повинна бути міцною, тобто ніжки, на яких вона встановлена, не повинні бути розхитані. Не варто купувати виріб, встановлений на красивих, декоративних підпорах, адже їх надійність викликає сумнів. Під час придбання ліжка не полінуйтеся і самі підніміться на верхній ярус, який повинен витримувати вагу дорослої людини. Основним призначенням бортиків, присутніх на другому поверсі, є забезпечення безпеки дитини, тому їх висота повинна бути не менше 30 см. До переваг двох'ярусної ліжка можна віднести велику відстань між ярусами, що дозволить дорослому, сидячи на нижньому ярусі, почувати себе більш зручно. Та й малюк не буде відчувати «тиску» низьким розташуванням другого ярусу. А ось для дитини, «проживаючої» на другому поверсі ліжка, дуже велика відстань між ярусами може не «припасти по плечу», тому що утруднить підйом і спуск по сходах, а також, якщо в квартирі низькі стелі, «примусить» спати майже під стелею. До того ж на великій висоті потрібно не тільки призвичаїтися спати, але й заправляти ліжко.

Якщо потрібно вибрати двох'ярусне ліжко: на що звертати увагу

Якщо ви вирішили, що вам потрібно вибрати і купити двох'ярусне ліжко, то зверніть увагу на те, щоб вона відповідала правилам безпеки, тобто її верхній ярус був обладнаний спеціальними обмежувачами, що запобігають падіння дитини з необережності, а сходи, що ведуть на верхній ярус - поручнями. У дитячій двох'ярусної ліжка не повинно бути місця гострим кутам. Якщо діти надмірно активні, то краще придбати модель двох'ярусної ліжка, яка розбирається за подобою конструктора, і після складання являє собою два односпальні ліжка, або, як варіант, двох'ярусне ліжко, висота якої варіюється.

Якими повинні бути сходи

Якщо ви прийшли в салон меблів, щоб вибрати і купити двох'ярусне ліжко, або скористалися послугами інтернет - магазину, то особливу увагу зверніть на сходи, що сполучає обидва яруси - вони не повинна бути схожим на боковину, яка з`єднує нижній поверх ліжка з верхнім поверхом . Ідеальний варіант розміщення сходів в двох'ярусному ліжку - її закріплення по похилій (це зробить підйом і спуск по ній більш комфортним). Якщо у вас є можливість закріпити сходи з обох боків ліжка - чудово, особливо, якщо ліжко займає центральну частину кімнати, адже це дозволить підніматися на верхній ярус і справа, і зліва.

Дитяче двох'ярусна ліжко з 1,5-місцевим диваном внизу

Матеріал, з якого повинне бути виготовлено ліжко

При виборі дитячого ліжка радимо звернути увагу на те, чи є матеріал, з якого воно виготовлене, екологічно чистим. Якщо у вас є можливість, придбайте малюкові ложе, виготовлене з натурального дерева, наприклад, вільхи або сосни. Якщо ж ліжко виготовлена з ДСП, то поцікавтеся наявністю на даний вид сировини гігієнічного сертифіката, в якому має зазначатися рівень присутніх формальдегідів (вибирати слід виріб, в якому показник наближений до нульової позначки - Е 0). Якщо ж натуральному сировині ви все ж віддали перевагу ДСП, не очікуйте від ліжка чудес, виражених у високій якості, тому з часом від поверхні ДСП будуть відколюватися частинки, і ліжко буде виглядати не дуже естетично. Також не варто купувати двохярусне ліжко, виготовлену з металу - вона буде не тільки мати малопривабливий зовнішній вигляд, але й може стати причиною дитячого травматизму.

0 коммент.:

Дописати коментар

Rambler's Top100