Subscribe:

Ads 468x60px

Дитячі стінки.

При виборі дитячої стінки, в першу чергу, потрібно врахувати якість матеріалу, з якого вона виготовлена. Товар повинен мати спеціальну сертифікацію, що дозволяє експлуатувати його в дитячих приміщеннях. Наявність сертифіката також означає екологічність і безпека всіх елементів дитячої стінки.

Як правило, при одних і тих же функціях, виконуваних різними стінками, їх ціна може варіюватися в широкому діапазоні. Вартість каркасних елементів залежить від виробника (наприклад, вітчизняний чи зарубіжний), матеріалу, з якого вони виготовлені, та якості збірки. Якщо мова йде про дитячої спортивної стінки зі сходами та іншими елементами (шведська дитяча стінка), то тут використовується всього декілька видів матеріалів: різні породи дерева і різновиди металу, які коштують приблизно однаково. Все залежить від особистих переваг: дерев'яні сходинки більш зручні та безпечні, а металеві - міцні та довговічні.
Для того щоб фізичний розвиток дитини проходило гармонійно, можна встановити в дитячій кімнаті не тільки звичайну шведську стінку, за якою він буде підніматися нагору й опускатися вниз, але і деякі додаткові спортивні пристосування. Наприклад, навіть в умовах невеликої квартири можна встановити в дитячій кімнаті мотузкові сходи або канат, кільця або невеликий турнік. Всі ці елементи можуть кріпитися на дитячу стінку і використовуватися стільки, скільки буде потрібно. При необхідності їх можна просто зняти і перенести в інше місце, наприклад, при переїзді, або коли дитина виросте.Цікавий той факт, що якісна спортивна стінка розрахована аж ніяк не тільки на дітей. Вона здатна витримувати вагу до 120 кг, що є дуже гарним запасом міцності.
При виборі дитячої стінки за функціональним призначенням і конструкції, потрібно також звернути увагу на те, яким чином вона встановлюється. Зокрема, деякі різновиди шведських стінок не можна встановлювати в кімнатах, які мають підвісні стелі, деякі комплекси призначаються для установки тільки в кутку між двома стінами підвищеної міцності і т.д.
Також потрібно обов'язково стежити за якістю установки дитячої стінки. Конструкція не повинна мати люфтів, деталі повинні обов'язково прилягати щільно один до одного, а покриття повинно бути ідеальним (в тому випадку, якщо воно є). Важливо, щоб стінка не мала виступаючих або гострих частин, здатних травмувати дитину. Усі небезпечні елементи повинні бути закриті за допомогою спеціальних заглушок або конструктивно згладжені. Зносостійкість спортивної дитячої стінки залежить від якості і міцності матеріалу, з якого вона виготовлена. Немаловажним є також естетичне виконання стінки: її можна по-різному декорувати і використовувати різні колірні рішення в залежності від матеріалу виготовлення.
Таким чином, при виборі дитячої стінки, найкраще дотримуватися таку послідовність:
- Визначити рівень необхідної функціональності стінки, враховуючи розміри приміщення і наявність або відсутність можливостей спортивного розвитку дитини поза домом;
- Визначити тип матеріалу по співвідношенню його надійності, довговічності та естетичності, а також вибрати тип установки в кімнаті;
- Вибрати конкретну фірму та модель дитячої стінки, вивчивши цінові пропозиції в обраному діапазоні.

0 коммент.:

Дописати коментар

Rambler's Top100