Subscribe:

Ads 468x60px

Дитячі велосипеди.

Дитячий велосипед - це не просто чудова іграшка, яка доставить масу задоволення вашій дитині, це ще й дуже корисна річ. Велосипед допоможе зміцнити дитину фізично, а також виховати характер, самостійність та вміння досягати поставлених цілей.
В даний час виробники пропонують безліч моделей для дітей різного віку. Як же вибрати дитячий велосипед,
щоб він був найкращим за якістю, рівнем безпеки, комфорту? На що в першу чергу варто звернути увагу при покупці велосипеда для дитини?

Отже, розглянемо основні моменти, які варто врахувати при покупці дитячого велосипеда:

1. Велосипед повинен бути легким, оскільки не завжди тільки лише батьки його носять.
Тому варто вибрати велосипед з алюмінієвою рамою, адже він значно легше, ніж аналогічний з сталевого сплаву.
2. Велосипед повинен бути правильно підібраний під зріст і вік дитини.
Не купуйте велосипед «на виріст», так як він може виявитися не тільки незручним, але і небезпечним для дитини, якій він завеликий.
3. Зверніть особливу увагу на якість складання велосипеда, адже від нього безпосередньо залежить безпека вашого малюка. Наприклад, багато хто вважає велосипеди виробництва Тайвань чи Китай низькоякісними і небезпечними. Але не забувайте про те, що потрібно відрізняти велосипеди кустарного виробництва від заводських виробів, виготовлених згідно всім стандартам якості.

Типи дитячих велосипедів

Давайте розглянемо, які бувають велосипеди, і як підібрати саме той, який підійде вашій дитині.

Почнемо з велосипеда для самих маленьких - триколісного. Такий велосипед призначений, в основному, для однорічних малюків і дітей не старше трирічного віку. Найбільшою популярністю в наш час користується велосипед зі спеціальною ручкою, що дозволяє батькам керувати його рухом. В принципі, такий велосипед може легко замінити коляску на щоденній прогулянці. Наявність різних іграшок, клаксонів, кнопочок і музичних панелей на кермі призведе вашого малюка в захват. Сидіння велосипеда повинно бути широким, зручним, з ременями безпеки. Якщо ви купуєте триколісний велосипед дитині 1-1,5 років, то обов'язково зверніть увагу на наявність в його комплектації спеціальних підставок для ніжок малюка. Вони необхідні дитині, яка ще занадто мала, щоб крутити педалі, а коли вона стане старшою, їх можна буде легко прибрати. У багатьох моделях передбачений тент від сонця або дощу, а також кошик для іграшок.
Головне, щоб дитина відчувала себе комфортно - могла легко залізти на свій велосипед, і також легко злізти з нього. Саме тому потрібно купувати велосипед разом з вашим малюком.

Наступна категорія - це двоколісні велосипеди. Завдяки наявності додаткових бічних коліс в комплектації, таким велосипедом може управляти дитина 3-4 років. Двоколісні велосипеди мають безліч відмінностей. Перш за все, це ручний або ножний гальмо. Якщо ви купуєте двоколісний велосипед малюкові, то потрібно вибирати той, в якому передбачений ножний гальмо, так як їм простіше управляти. Також важливо, щоб велосипедна ланцюг була закрита кришкою для запобігання травм дитини при катанні. Кермо велосипеда для вашого малюка повинен бути оснащений спеціальними обмежувачами повороту, так як незміцнілі руки дитини не зможуть утримати велосипед при різкому повороті.
Двоколісні велосипеди розрізняються по висоті рами. Так, наприклад, велосипед для хлопчиків має більш високу раму. При покупці велосипеда зверніть увагу на його педалі. Вони бувають пластмасові, прогумовані і металеві. Металеві педалі - найбільш якісні.
Шини у двоколісних велосипедів також розрізняються, вони бувають: широкі і вузькі, пластикові та гумові.
Зараз виробники пропонують величезний вибір моделей з різними «наворотами». Звичайно, вам захочеться купити велосипед з найбільшою кількістю функцій для свого чада. Але, перш ніж купити такий велосипед, подумайте, а чи зможе ваша дитина розібратися в його управлінні? І чи так уже вони необхідні йому? Так, наприклад, не варто купувати велосипед з перемиканням передач дитині віком до 10 років. Йому буде складно розібратися з такою функцією, а при русі вона буде відволікати увагу дитини від дороги.

Як підібрати велосипед по зросту дитини

Тепер поговоримо про те, як правильно підібрати велосипед по зросту дитини. Велосипеди розрізняються по діаметру коліс (зазвичай вимірюються в дюймах).
- Самий маленький велосипед має розмір коліс 12 дюймів, що відповідає віку дитини від 1 до 3 років при зрості до 98 см.
- Наступний розмір - 14 дюймів. Такий велосипед підійде дитині 3-5 років зростом до 110 см.
- При діаметрі коліс в 16 дюймів велосипед буде відповідати зросту до 116 см дитину від 4 до 6 років.
- Розмір коліс 18 дюймів зустрічається рідко. Він призначений для дітей до 7 років зростом до 122 см.
- Для дитини 6-11 років вибирайте велосипед з розміром коліс 20 дюймів.
- Діаметр 24 дюйми підійде підліткові 10-14 років зростом до 158 см.
Найбільший діаметр коліс - 26 дюймів. Це велосипед, який підійде школярам старшого віку (від 14 років і старше).

ще декілька порад з вибору дитячого велосипеда

- Необхідно, щоб сидячи на велосипеді, дитина могла поставити стопи на землю.
- Відстань між промежиною і рамою повинно бути не менше 10 сантиметрів.
- При посадці необхідно, щоб нога на нижній педалі була повністю випрямлена, а на верхній перебувала в напівзігнутому стані, і при цьому дитина відчувала б себе комфортно.
- Відрегулюйте кермо так, щоб навіть при повороті його можна було зручно тримати.
І, звичайно ж, навчіть вашу дитину правильно падати. Розгляньте різні ситуації, щоб без руху дитячого велосипеда показати вашому малюкові, як потрібно правильно групуватися при падінні. Для дітей постарше є сенс придбати захисний шолом, наколінники і налокітники для запобігання серйозних травм.

0 коммент.:

Дописати коментар

Rambler's Top100