Subscribe:

Ads 468x60px

Дитячі колиски.

Придбання першого в житті маляти місця відпочинку і сну ( дитяча колиска )- дуже важливе завдання, до якго потрібно підходити з усією відповідальністю.
Не варто робити вибір безпосередньо в магазині. Часто виявляється, що сама красива і зручна, на перший погляд, дитяча колиска, виявляється дуже не практичною, а іноді навіть небезпечною.

Які ж основні параметри оцінювати, купуючи такі дитячі меблі, як колиска?

Один з основних - матеріал, з якого виготовлена основа і постільні приналежності. Є два основних компоненти, які широко використовуються у виробництві дитячих колисок. Більшість класичних моделей виготовляється з дерева. Використовується або моноліт дерева екологічно чистих порід, або прути. У будь-якому випадку, купуючи колисоку із цих матеріалів, слід переконатися у наявності сертифікатів на відповідність санітарним нормам. Справа в тому, що дерево саме по собі сильно піддається впливу навколишнього середовища і для збереження належного зовнішнього вигляду застосовуються різні хімічні сполуки, морилки і барвники. Крім того більшість моделей забарвлюється в неяскраві кольори з використанням різних лакофарбових матеріалів.
Другий поширений матеріал - це пластмаса. Багато виробників відмовилися від дерева на користь більш легкого в обробці і довговічного матеріалу. Однак високоякісні пластикові матеріали досить дорогі, а технологічний процес виробництва з них виробів повинен відповідати строгим нормам і вимогам.
Дитина, особливо в перші місяці життя, буде досить багато часу проводити саме в дитячій колисці. Адже тільки сон займає у крихти до вісімнадцяти годин на день. І якщо які-небудь матеріали будуть в процесі експлуатації виділяти шкідливі речовини, це позначитися на здоров'ї малюка. Крім того більшість колисок комплектуються балдахінами і в процесі відпочинку дитина знаходиться у відносно замкнутому просторі з незначною циркуляцією повітря, що може викликати підвищення концентрації шкідливих речовин. Зазвичай неякісні матеріали провокують у дитини різні алергічні реакції. Причому визначити причину, а саме - вплив навколишніх предметів, дуже проблематично і не завжди вдається. Все вищезазначене повною мірою відноситься і до постільної білизни. Використання натуральних тканин, з безпечними барвниками допоможе уникнути неприємних наслідків для здоров'я дитини.
Наступний параметр, який має безпосереднє відношення до безпечної і комфортної експлуатації колиски для новонароджених - це конструкція основи. Однією з основних функцій, якою повинна володіти колиска, це можливість заколисування дитини. Завдяки різним рішенням, люлька з дитиною має можливість здійснювати плавні поступальні рухи. При покупці варто звернути увагу на цю можливість, а так само на стійкість основи.
Крім того дуже важлива наявність надійного фіксуючого механізму. Коли дитина підросте і почне намагатися рухатися і перевертатися, можна буде закріпити люльку і не дати їй розгойдуватися від рухів малюка.
Часто основу дитячих колисок обладнуються коліщатками. Це дуже корисне доповнення до конструкції. Завдяки колесам, можна легко пересувати місце відпочинку дитини по квартирі, не докладаючи додаткових зусиль. Перед покупкою визначитеся, в яких кімнатах ви будете використовувати колиску. Проаналізуйте наявність перешкод, таких як пороги, килими, доріжки. Якщо у вас в квартирі є можливість безперешкодного пересування, можна купити колиску на маленьких коліщатах. Вони практично не помітні і з боку колиска виглядає як стаціонарна.
Якщо ж перешкоди таки є, краще брати модель з великими колесами. Вони допоможуть практично непомітно для дитини переїжджати невеликі нерівності, а хороші прогумовані обідки коліс дозволять переміщати колисочку, не боячись потривожити чуйний сон дитини.
Зверніть увагу на наявність регулювання колиски по висоті. Це досить серйозно впливає на комфортність використання колиски. Завдяки змінюваній висоті ви завжди зможете настроїти положення спального місця малюка так, що він буде у вас в полі зору, незалежно від того чи робите ви щось стоячи, сидячи, або лежите.
Дуже гарним доповненням до класичної комплектації є наявність різних електронних пристроїв. Колиски подорожче обладнуються різними приводами для автоматичного заколисування малюка. Спеціальний датчик може самостійно включати погойдування дитячої колиски, реагуючи на плач дитини. А музичний супровід допоможе йому швидше заснути і створить затишну та комфортну атмосферу під час відпочинку.

0 коммент.:

Дописати коментар

Rambler's Top100