Subscribe:

Ads 468x60px

Дитячі садки.

За якими критеріями оцінювати дитячі садки?

Не всі молоді жінки мають можливість або бажання залишити роботу і стати «професійними мамами». У такому випадку дуже важливо зробити правильний вибір, з ким залишати дитину на цілий день

Дідусі й бабусі - це дуже добре. Але якщо вони не можуть допомогти? Доводиться вести малюка в дитячий садок. І до цього питання батьки повинні поставитися дуже серйозно.
Не важливо, чи збираєтеся ви віддати свій скарб звичайний або в платний дитячий садок, враховувати треба кілька обов'язкових моментів:
1.Здоровя дитини. Якщо є якісь хронічні захворювання, порушення в розвитку, в психіці, дефекти зору, слуху, мови і т.д., краще дізнатися, які спеціалізовані садки є у вашому районі / місті. Підказати, куди краще звернутися може дільничий лікар, який, до речі, і буде виписувати вашій дитині напрямок в такий садок.
2.Ваш сімейний бюджет. Навіть у державних дитячих садочках вам доведеться доплачувати за харчування, за додаткові заняття, здавати гроші на подарунки, організацію свят, ремонт або ще що-небудь. У кожному садку свої «фінансові вимоги».
Якщо ви досить заможні, є сенс не наймати особисту няню, а все ж віддати дитину в хороший приватний заклад. Ціни, звичайно різні: від $ 500 до $ 1 тис. на місяць і вище.
Існує альтернативний варіант - домашні дитячі садки. У середньому, місячна плата в них становить $ 300 - $ 500. Якщо дитина залишається на ніч, доведеться платити додатково. Вихованням в таких садочках займаються зазвичай люди непрофесійні, але мають величезний практичний досвід.
3.В яких умовах буде перебувати ваш малюк. Людей зустрічають по одягу, а вам слід звернути увагу на стан приміщення, інтер'єр, меблі, іграшки і т.д. Поцікавтеся, як діти харчуються: зразок меню, скільки разів на день. Якість їжі теж важливо, погодьтеся. І природно, ви повинні знати, чому можуть навчити вашу дитину педагоги цього садка: які предмети викладаються, яку увагу приділяється індивідуальному розвитку дитини і моральним цінностям.
До речі кажучи, останній пункт ох як важливий. Чи доводилося вам чути, як чотирирічна дівчинка цитує «недитячі» висловлювання своєї виховательки? Добре, якщо ні. Тому рекомендуємо батькам самим нагострити вуха перед тим, як довіряти комусь свою дитину. Інакше в один прекрасний день він продемонструє вам своє знання «великого і могутнього» - мату, або чогось ще.
Хтось скаже, що це зайвий аргумент на користь платного дитячого садка. Вимоги до вихователям там високі, беруть тільки професіоналів, які не допустять подібних «ляпів». Однак, хочеться сподіватися, що згаданий випадок скоріше виняток, ніж правило.
У будь-якому випадку, не забувайте, що в першу чергу дитина має потребу в спілкуванні зі своїми батьками. Жоден навіть найкращий дитячий садок,педагог, психолог або просто хороша людина не замінить йому ВАС.

0 коммент.:

Дописати коментар

Rambler's Top100