Subscribe:

Ads 468x60px

Дитячі табори.

Як вибрати дитячий табір.

Цей посібник допоможе вам у виборі літнього табору або будинку відпочинку для дитини.

Вибір літнього табору може здатися складним завданням. Існують величезний вибір літніх таборів, і незважаючи на схожі програми, кожен табір має свою специфіку і індивідуальність
. Вибираючи, майте на увазі, що спроба знайти абсолютно "ідеальний табір" не принесе нічого крім розчарування. У більшості таборів працюють фахівці, які знають, як зробити дитячий відпочинок приємним і корисним для дитини.

Замість того, щоб переглядати сотні таборів, збирати про них докладну інформацію і намагатися переглянути всі це в пошуках досконалості, ми рекомендуємо інший підхід:

Необхідно оцінити потреби вашої дитини і ваші сімейні вимоги.

Створити короткий список з декількох (4 - 5) таборів, які відповідають цим критеріям

Знайдіть причини для виключення табору з вашого списку. Знайдіть інформацію про кожного з обраних таборів. Поговорити з їх співробітниками і відвідайте табір, якщо це можливо. Якщо ви виявите причини по яких табір вам не підходить, викресліть його зі списку і додати цю причину до ваших вимог.

З решти таборів, що відповідають усім вашим вимогам, виберіть один, який вам найбільше підходить. Якщо всі табори були викреслені, поверніться на крок 2 та виберіть 4-5 нових таборів з урахуванням зміни списку ваших вимог.

Тут важливо зосередити увагу на вимогах вашої родини, а не на тому, що пропонують табору.


1. Оцінка потреб вашої дитини і вашої родини.

Існують три основні категорії літніх таборів: денний табір, табір постійного проживання або будинок відпочинку, і туристичні програми. Денний табору підходить для дитини будь-якого віку, табір постійного проживання більше підходити для дітей 8-16 років, туристичний табір - для дітей від 14 до 18 років. Щоб з'ясувати, які програми будуть кращими для вашої дитини найправильніше буде запитати саму дитину. Діти повинні бути залучені в процес вибору літнього відпочинку з самого початку.

Для дітей з особливими потребами, які потребують спеціальному медичному догляді, дітей з обмеженими можливостями та інвалідів, ви повинні попросити вашого постачальника послуг (тур-оператора) рекомендувати установи, які можуть задовольнити фізичні та емоційні потреби дитини.

Якщо ваша дитина має особливі потреби, які не забороняють йому відвідувати звичайний табір або будинок відпочинку, але все-таки вимагають особливого поводження, необхідно звернути на це увагу. Ці вимоги можуть включати харчування (вегетаріанське, пісне і т.д.), медичні показання (астма, алергії і т.д.) або поведінкових потреб (ADHD (синдром гіперактивності з дефіцитом уваги), дитячий аутизм і т.д.). Деякі табори мають більше можливостей розмістити дітей з такими потребами.

Після прийняття рішення між денним табором, табором постійного проживання, і туристичним варіантом, ви повинні вирішити, чи хочете ви звичайний табір або спеціалізований. Звичайні табору включають всі "33 задоволення": гуртки для заняття мистецтвом і ремеслами, спортивні секції, музичні і театральні студії та багато іншого, що більшість людей пов'язують з табором.

Спеціалізовані табори охоплюють широке коло тем: наукових, художніх, спортивних і т.д. Якщо ваша дочка сходить з розуму по конях, а ви живете в місті, відправте її в кінно-спортивний табір і трудовий табір при конезаводі. Там діти можуть брати участь у спортивних заходах, які можливо недоступні їм у вашому регіоні: веслування, сноубордінг, віндсерфінг або хокей. Є навчальні та профільні табори для школярів і студентів бажаючих отримати додаткові знання. Є трудові табори, розташовані на базі загальноосвітніх шкіл, підприємств або організація, що зазнають необхідність у сезонній або некваліфікованої роботою. У таких таборах діти працюють як правило не більше 4-х годин на добу, а після роботи починається культурно-розважальна програма. У більшості таких таборів путівки безкоштовні або оплачується тільки харчування. Також існують релігійні табори, дізнатися про їх місцерозташування найближчого можна в церкві або недільній школі.

Ви також можете вибирати між таборами тільки для хлопчиків, тільки для дівчаток або змішаними таборами. Кращий спосіб зробити вибір між одностатевим колективом табору і змішаним - це придивитися до друзів своєї дитини.

Якщо ви зацікавлені в туристичних програми, потрібно подумати, де ви хочете побувати, і які цікаві тури або пригодницькі програми відвідати. Чи буде це захоплююче дух сафарі в національному парку, або повний труднощів і небезпек сплав по гірській річці, чи захоплюючу подорож до стародавніх археологічних пам'яток з пошуками скарбу і дослідженням таємних гробниць.

Нарешті, необхідно розглянути витрати. Табори в діапазоні цін від безкоштовного до більш ніж $ 10.000. Зрозуміло, не кожен може дозволити собі посилати своїх дітей кататися на лижах в Аргентину протягом літа. Багато таборів надають знижки і бонуси, тому Ви повинні поцікавитися, чи може ваша родина на них розраховувати.

Створення короткого списку таборів

Ніхто поки не скасовував особисті рекомендації, тому вам слід починати, пошук табору з опитування ваших друзів, родичів, колег по роботі і т.д. Однак, разом з рекомендацією важко отримати інформацію про те, відповідає табір вимогам вашої родини. Але ви можете звернутися до Довідника дитячих таборів і будинків відпочинку, де міститься інформація про тисячі таборів, про їх місцезнаходження та спеціалізації і т.д. Інтернет робить пошук більш швидким і легким.


Турагентство - це ще один спосіб створити список таборів. Багато турагентства укладають контракти з дитячими таборами та будинками відпочинку на надання їм клієнтів. Як правило, їх послуги є безкоштовними для сімей, тому табору платять їм комісію за кожного туриста. Якщо ви дійсно не знаєте, з чого почати пошук, турагентство може надати вам неоціненну допомогу.

Виключення таборів зі списку

Після того як Ви створили список таборів, вам необхідно зібрати якомога більше інформації. Відвідайте веб-сайти таборів, почитайте відгуки про них в інтернеті, відправте запит по електронній пошті, дзвоните їм по телефону, погортайте брошури і т.д. Перш ніж приступити до вивчення всіх цих матеріалів необхідно визначитися "Що потрібно шукати." і "Які задати питання."

Офіс або представництво табору.

Якщо сайт табіру виглядає так ніби він був зроблений учнем середньої школи, якщо їх співробітники відповідають за телефоном - "Шо" або "Так", якщо вони тиждень відповідають на ваш запит по електронній пошті, то вам варто гарненько подумати, чи підходить вам такий табір . З іншого боку професійний менеджер з продажу може намалювати вашій уяві чарівну картину чудового табору з казковими умовами. Але, на жаль, реальність часто виявляється більше "схожа на правду", адже працювати з потенційними клієнтами набагато простіше, ніж найняти і навчити персоналу, організувати розміщення та харчування, займатися з дітьми і т.д.

Наявність ліцензії і сертифікатів.

Чи є табір частиною більшої організації.

Історія табору і інформація про керівництво.

Організувати таборі не просте завдання. Більшість таборів є успішними та популярними завдяки багаторічному досвіду керівників і персоналу. Поцікавтеся керівником табору. Займав Чи директор керівні посади в інших табору? Чи є директор тимчасовим або постійним? Чи має підтримку і хороші відгуки сімей, вже відвідували цей табір?

Філософія табору.

Які концепції та ідеології вам близькі? Як побудовані їх програми? Одні табору пропагують важливість активного відпочинку, інші прагнуть долучити міських дітей до природи. У деяких таборах строгий щоденний графік роботи, в той час як в інших більше вільного часу і факультативних предметів. Також запитаєте про дисциплінарну політиці табору. Переконайтеся, що ви знайомі з дисциплінарними заходами, які можуть бути застосовані до вашої дитини або в його присутності.

Пошук і підготовка співробітників табору.

Багато радять при виборі табору основну увагу приділяти кількості і підготовці співробітників. Співвідношення кількості співробітників і дітей може змінюватися в залежності від сезону, віку дітей. Так в таборі для дітей старшого віку потрібно менше вихователів, ніж для маленьких дітей.
Набагато важливіше отримати більш детальну інформацію про навчання співробітників. Деякі табори мають власні навчальні програми для підготовки персоналу. Якщо табір пропонує вузькопрофільні програми, такі як спеціальні наукові дисципліни, музична підготовка, спортивні тренування або релігійні семінари, то кваліфікованих співробітників важко знайти.

Додаткові послуги і діяльність.

Багато таборів роблять особливий акцент на додаткових послугах, акціях, програмах, екскурсіях та інших заходах. Постарайтеся отримати список всього, що мається на таборі. Технічне обслуговування та стан установи в значній мірі впливає на їх корисності - більш старий об'єкт не зможе запропонувати такі ж можливості, як сучасні установи. Якщо є особливі заходи або секції, які можуть зацікавити вашу дитину (таких, як пейнтбол, театральна студія, комп'ютерна лабораторія і т.д.) переконайтеся, що вони надаються для всіх дітей і на всій території табору без обмежень. Або хоча б що ваша дитина буде мати можливість скористатися наданими можливостями.

Витрати.

Часто у вартість табірної путівки включені не всі витрати. Уточніть, чи існують додаткові збори для будь-яких заходів? Які речі або предмети ви повинні дати дитині, а що буде надаватися в таборі? Які політики відшкодування збитку, нанесеного вашою дитиною? При розгляді віддалених таборів, уточніть, чи входять у вартість проїзд, супровід, трансфер.

Остаточний вибір дитячого табору.

У процесі пошуку і вибору табору ви ймовірно довідаєтеся відповіді навіть на ті питання про які ви навіть не здогадувалися. Як тільки ви виявили один або кілька таборів, які відповідають вашим основним вимогам - виберіть один, який сподобався вам найбільше. Якщо жоден з них не підійшов - продовжите пошук, адже є ще так багато дитячих таборів.

Головне - не втрачайте присутності духу і почуття гумору, і пам'ятайте - Ваші діти будуть вам вдячні за нові враження і пізнавальний табірний досвід.

0 коммент.:

Дописати коментар

Rambler's Top100