Subscribe:

Ads 468x60px

Дитячі парти.

Як вибирати дитячі парти для першокласника?

Дитячі парти - робоче місце школярів,за якою вони проводить значну частину дня.Перш за все, підготовка майбутнього першокласника до навчання починається з вибору школи, покупки зошитів, підручників, письмового приладдя, портфеля, нарешті, спортивної форми. Але мало хто з батьків замислюється про робоче місце майбутнього учня. А адже дитині потрібна своя дитяча парта або стіл, які повинні бути вибрані у відповідності з ростом дитини. Саме
правильний вибір парти або столу для дитини визначає якість успішності дитини, а також запобігає розвитку сколіозу, остеохондрозу та зниження зору.
Спробуємо відповісти на одне просте питання: «А як же вибрати дитячу парту для дитини?»
Вирушаючи в магазин, перш за все, виміряйте зростання вашої дитини. Адже саме від цього параметра буде залежати висота столу і стільця. Наприклад, якщо зростання дитини близько 115 см., висота столу повинна досягати 46 см., а стільця - близько 25 см. Зі збільшенням росту дитини, повинна збільшуватися і висота стільця і ​​столу. На кожні нові 15см. росту дитини, висота столу повинна збільшуватися на 6 см., а висота стільця - на 4 см. Останнім часом на ринку з'явилася дитяча парта, іменована «Растішка». Ця парта-трансформер прослужить дитині довго, адже її висота повністю регульована.
Не можна економити на вільному просторі кімнати, вибираючи маленький стіл. Дитяча парта повинна мати достатню ширину, щоб лікті дитини під час роботи дитини лежали на столі, а не звисали. Тому краще купувати парту в присутності дитини, щоб він міг примірятися до свого майбутнього столу і переконатися в тому, що йому буде зручно.
При виборі стільця також потрібно бути уважними. Пам'ятайте, що стілець повинен заходити вглиб столу на 5 см, щоб дитина не тягнувся. Крім цього, стілець обов'язково повинен бути стійким, з високою, прямою спинкою.
Чималу роль грає колір меблів. Наприклад, червоні кольори роблять на дитину збудливу дію, а сині тони - стомлюють. Жовтий колір - піднімає настрій і працездатність дитини. Найбільш оптимальним варіантом будуть неяскраві блакитні або зелені кольори. Робоча зона, витримана в цих кольорах, допоможе першокласнику сконцентрувати свою увагу на уроках.
Після вибору дитячої парти ретельно слід обміркувати організацію робочого місця. Слід правильно визначити його місце розташування в квартирі. При цьому слід пам'ятати, що світло повинне падати на робочу область з лівого боку.

0 коммент.:

Дописати коментар

Rambler's Top100